asac.alpenclub.nl » Lid worden

Lijkt ASAC jou wat? Word dan lid!

De ASAC heeft twee inschrijfweken per jaar; één in september en één in februari. In september kan iedereen lid worden, in februari alleen zij die al een IT-cursus gevolgd hebben. Per inschrijfweek zijn er twee inschrijfavonden. Je MOET bij één van deze twee avonden aanwezig zijn om lid te kunnen worden van de ASAC.
De inschrijfdata voor september 2017 zijn als volgt:
– Maandagavond 4 september 2017 @ Klimhal Mountain Network Amsterdam vanaf 20.00
– Woensdagavond 6 september 2017 @ Cafe onder de ooievaar vanaf 20.00

De beginnersperiode, genaamd de retroperiode, bestaat uit zes weken. Tijdens deze weken ben je aspirant lid en word je onder begeleiding van mentoren wegwijs gemaakt in de ASAC. De activiteiten die je kunt verwachten zijn:

– Informatieavond over de ASAC

– Klimmen op de vaste klimavonden van de ASAC
– Borrelen met ASAC’ers
– Spelletjesavond
– Klimmen in Bergschenhoek op de 35m hoge replica van de Monte Cervino (alleen voor IT-cursus)
– Een beginnersweekend naar de echte rotsen van België of Duitsland. Inclusief kamperen, gluhwein, TAART, kampvuur, koffie en eitjes met spek voor het echte ASAC-gevoel.
Op al deze evenementen kun je een overvloed aan gezelligheid, speciaalbiertjes en taart verwachten.
De ASAC heeft de eer om in een stad te klimmen met de meeste klim- en boulderhallen van Nederland. De diversiteit van de klimhallen houdt het klimmen uitdagend en vernieuwend. Tijdens de retroperiode zullen jullie de meeste klimhallen leren kennen. Deze klimavonden zijn verplicht! In september zullen de beginnende klimmers zonder IT-cursus onder begeleiding van ervaren ASAC’ers klimmen. De ASAC heeft als streven om haar leden goed op te leiden tot veilige klimmers. Hiervoor is jullie aanwezig verplicht bij de klimactiviteiten, zodat onze instructeurs jullie het een en ander kunnen bijspijkeren mocht dat nodig zijn. De beginnerscursus die wij in september organiseren is alleen VERPLICHT voor onervaren klimmers. Dit betekent dus ook dat je je als onervaren klimmer niet kunt aanmelden voor de ASAC in februari! Wel kun je een cursus volgen bij een van de vele klimhallen in Amsterdam, zoals bij het USC of Klimmuur Centraal, voor je je aanmeldt bij de ASAC.

Praktische informatie

Het inschrijfgeld om lid te worden is 50 euro. De activiteiten van de RETRO-periode zijn gratis, behalve het beginnersweekend (± 40 euro, dit is inclusief vervoer, eten en drinken) en eventueel de kosten voor een beginnerscursus (± 30 euro).
Wij stellen de klimactiviteiten verplicht tijdens de retroperiode. Wij nemen het recht om het ASAC lidmaatschap niet toe te kennen bij afwezigheid bij klimactiviteiten. Na het RETRO-beginnersweekend zal het ASAC-lidmaatschap officieel worden toegekend. De kosten van het ASAC lidmaatschap bedragen 31 euro contributie per jaar. Hiervoor krijg je korting bij klimhallen, korting bij outdoor- en klimwinkels, een weekmail, het clubblad, mooie activiteiten, toegang tot goedkope cursussen, gezelligheid, klimpartners en nog veel meer bergsportplezier!