Amsterdamse Studenten Alpen Club » Lid worden

Lijkt ASAC jou wat? Word dan lid!

De ASAC heeft twee inschrijfweken per jaar; één in september en één in februari. In september kan iedereen lid worden, in februari alleen zij die al een IT-cursus gevolgd hebben. Per inschrijfweek zijn er twee inschrijfavonden. Je MOET bij één van deze twee avonden aanwezig zijn om lid te kunnen worden van de ASAC. Vanwege het grote aantal mensen dat zich aanmeldt, garandeert inschrijving niet dat je aspirant lid kunt worden.
De inschrijfdata voor februari 2018 zijn als volgt:
– Maandagavond 5 februari 2018 vanaf 20.00 in Mountain Network
– Woensdagavond 7 februari 2018 vanaf 20.00 in Café Onder de Ooievaar

De beginnersperiode, genaamd de retroperiode, bestaat uit zes weken. Tijdens deze weken ben je aspirant lid en word je onder begeleiding van mentoren wegwijs gemaakt in de ASAC. De activiteiten die je kunt verwachten zijn:

– Informatieavond over de ASAC
– Klimmen op de vaste klimavonden van de ASAC
– Borrelen met ASAC’ers
– Spelletjesavond
– Een beginnersweekend naar de echte rotsen van België of Duitsland. Inclusief kamperen, gluhwein, TAART, kampvuur, koffie en eitjes met spek voor het echte ASAC-gevoel.

Op al deze evenementen kun je een overvloed aan gezelligheid, speciaalbiertjes en taart verwachten.

De ASAC heeft de eer om in een stad te klimmen met de meeste klim- en boulderhallen van Nederland. De diversiteit van de klimhallen houdt het klimmen uitdagend en vernieuwend. Tijdens de RETRO-periode zullen jullie de meeste klimhallen leren kennen. Deze klimavonden zijn verplicht! In september zullen de beginnende klimmers zonder IT-cursus onder begeleiding van ervaren ASAC’ers klimmen. De ASAC heeft als streven om haar leden goed op te leiden tot veilige klimmers. Hiervoor is jullie aanwezig verplicht bij de klimactiviteiten, zodat onze instructeurs jullie het een en ander kunnen bijspijkeren mocht dat nodig zijn. De beginnerscursus die wij in september organiseren is alleen VERPLICHT voor onervaren klimmers. Dit betekent dus ook dat je je als onervaren klimmer niet kunt aanmelden voor de ASAC in februari! Wel kun je een cursus volgen bij een van de vele klimhallen in Amsterdam, zoals bij het USC of Klimmuur Centraal, voor je je aanmeldt bij de ASAC.

Praktische informatie

Het entreegeld voor de ASAC is eenmalig tussrn de 50 en 75 euro. Hiermee kan je gratis meedoen aan alle activiteiten van de RETRO-periode, behalve het beginnersweekend (± 40 euro, dit is inclusief vervoer, eten en drinken) en eventueel de kosten voor een beginnerscursus (± 30 euro). Voorwaardelijk leden kunnen op ieder ogenblik tijdens de beginnersperiode aangeven geen lid te willen worden van de ASAC. De verplichting tot betaling van het entreegeld vervalt hiermee niet, behalve de leden die zich uitschrijven voor de aanvang van de informatie avond.
Na het RETRO-beginnersweekend zal het ASAC-lidmaatschap officieel worden toegekend. De kosten van het ASAC lidmaatschap bedragen 31 euro contributie per jaar. Hiervoor krijg je korting bij klimhallen, korting bij outdoor- en klimwinkels, een weekmail, het clubblad, mooie activiteiten, toegang tot cursussen, gezelligheid, klimpartners en nog veel meer bergsportplezier!

Planning introductieperiode februari 2018

Hieronder zal binnenkort de planning van de introductieperiode verschijnen.