asac.alpenclub.nl » Materiaal huren

Materiaal huren via de ASAC

Materiaal van de ASAC is voor alle leden beschikbaar om te gebruiken tijdens cursussen en klimweekenden. Denk aan touwen, klimsetjes, pannen en crashpads voor de klimweekenden, maar ook pickels, stijgijzers en bivakzakken voor je alpiene avonturen!
Ook voor je eigen georganiseerde weekenden of klimuitjes kan je gebruik maken van het ASAC materiaal. Op deze pagina kan je vinden hoe dat moet en wat er allemaal precies te huur is.

Materiaal huren: hoe moet dat?

Als je materiaal wilt huren neem dan contact op met de MatCo. Dit kan per email (materiaal@asac.climbing.com), telefonisch of via WhatsApp (+31 6 410 324 79).

Voor de MatCo is het belangrijk om het volgende te weten:

• welk materiaal (logisch)
  • voor welke periode je het materiaal wilt huren
  • wanneer je het materiaal ongeveer wilt komen ophalen
  • wanneer je het materiaal weer zal inleveren
  • naam en telefoonnummer van hoofdhuurder (hij/zij is verantwoordelijk voor het materiaal)

Je kan alleen touw huren als je de Outdoor Voorklimmer (OV) status hebt behaald. Je kan alleen cams en nuts huren als je de Adventure Klimmer (AK) status hebt behaald.

Het kan zijn dat het door jouw gewenste materiaal niet beschikbaar is in jouw periode vanwege ASAC cursussen, NSAC cursussen of verhuur aan anderen die jou voor waren. Cursussen en weekenden van de ASAC en cursussen van de NSAC hebben prioriteit.  Voorkom teleurstellingen en wees bijtijds met je aanvraag.

Wat kan je huren?

Materiaal Dag/weekend Week
Touw €4,- €10,-
Set van cams €10,- €20,-
Setje Nuts €4,- €8,-
Klimsetjes €4,- €8,-
Klimgordel €2,- €4,-
Helm €2,- €4,-
Topo €2,- €4,-
Pickel €2,- €4,-
IJsbijl €4,- €8,-
Bivakzak €2,- €4,-
Stijgijzers €4,- €8,-
Lawineset €10,- €20,-
Brander €4,- €8,-
Crashpad €4,- €8,-

Is er materiaal wat je wilt huren, maar staat het niet in deze lijst? Stuur de MatCo een berichtje! Als we het gewenste materiaal wel in ons assortiment hebben, kan er vast wat geregeld worden =)
Hebben we het niet in ons assortiment? Wie weet kan je de MatCo (en andere bestuursleden) ervan overtuigen dat het een plek in ons arsenaal verdient en zal de ASAC het aankopen.

Topo’s

We hebben een redelijke bibliotheek aan topo’s. Binnenkort zal er een lijst met alle ASAC topo’s verschijnen. Zit de topo die jij wilt er niet tussen OF is de topo te oud om van nut te zijn? Overleg met de MatCo of aanschaf van een nieuwe topo mogelijk is.

Nadat je een klimweek(-end) hebt genoten van je gehuurde materiaal, is het helaas weer tijd om afscheid te nemen! Hoe gaat dat in zijn werk:

1. Inlever afspraak met de MatCo/ander bestuurslid
    Tijdens je aanvraag of tijdens het ophalen van het materiaal heb je een afspraak gemaakt over wanneer je het materiaal weer komt terugbrengen. Zo niet: maak deze afspraak binnen één week nadat je terug bent.
    Inleveren via de Matco/bestuurslid heeft de voorkeur.
  2. Inleveren via de ASAC kist in het USC
    Indien het niet is gelukt om binnen een week na de huurperiode een afspraak te maken met de MatCo/ander bestuurslid kan je het materiaal inleveren via de ASAC kist. De kist staat in de gang tussen de klimhal en de squashhal en is te herkennen aan de I ♥ ASAC sticker. De sleutel van de kist kan  je aan de balie van het USC vragen. Onder de kistdeksel hangt een formulier waarop je kan invullen wat je hebt ingeleverd. Laat ook via mail of telefoon aan de MatCo weten als je materiaal in de kist hebt gelegd, zodat de kist zo snel mogelijk geleegd kan worden.
    LET OP! Materiaal in de kist leggen is op eigen verantwoordelijkheid. We doen ons best om het materiaal in de kist zo snel mogelijk op te bergen.

Beschadiging of verlies

Meld altijd beschadigingen, disfunctie, verlies of andere bijzonderheden. Bij beschadiging of verlies kunnen er kosten bij de huurder in rekening worden gebracht.
Meld bij touwen altijd als je een grote/harde voorklimval hebt gemaakt (valfactor >0.6)  of als je een stuk hebt moeten afsnijden.

Te laat retourneren

Wanneer je niet op het afgesproken moment of niet binnen 1 week na de huurperiode het materiaal retourneert kan er een boete in rekening worden gebracht.

Neem in het geval van te laat retourneren direct contact op met de MatCo! Hiermee voorkom je boetes of zelfs verbanning naar de zwarte lijst (= lijst met mensen die geen materiaal meer mogen huren).

De boete voor te laat materiaal retourneren bedraagt 2 maal de huurprijs per week, per week waarin je niet het materiaal inlevert.

Dus wees verstandig en lever je gehuurde materiaal snel in =)