asac.alpenclub.nl » Wie zijn wij?

De ASAC is de Amsterdamse Studenten Alpen Club, oftewel de studenten bergsport vereniging van Amsterdam. Door Nederland heen zijn nog meerdere andere SACs, die allemaal het doel hebben de bergsport te promoten onder studenten.

De ASAC bestaat uit een gevarieerd gezelschap aan mensen: we hebben diehard alpinisten, rotsklimmers, boulderaars, en mensen die een combinatie van deze en andere bergsporten uitoefenen. Ondanks deze gevarieerdheid houden we allemaal van gezelligheid, (buiten) actief zijn en vooral… taart!

We organiseren binnen de ASAC allemaal leuke klimgerelateerde acitviteiten zoals klimweekenden naar de rotsen, clubkampioenschappen in klimmen en boulderen, en een ASAC week naar de Alpen. Maar verder hebben we ook andere gezellige activiteiten, een heus ASAC gala, en ontmoeten we elkaar voor klimmen + een biertje in de klim- en boulderhallen in Amsterdam.